značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» whisky » skotsko » single malt » speyside 

výslovnost  tisk textu

ABERLOUR

Speyside

Palírnu Aberlour založili v roce 1826 James Gordon a Peter Weir. Známa byla také pod názvy Aberloir či Aberlour House. Na etiketě je ovšem uveden rok 1879. V tomto roce byla Jamesem Flemingem po požáru obnovena. Zajímavostí také je, že o kousek dále od místa původní palírny. V roce 1892 palírna opět vyhořela a následně ji koupila firma Robert Thorne & Sons, která ji v roce 1898 přestavěla. Od roku 1945 je v majetku Campbell Distillers (dnes součást Pernod Ricard), která palírnu zmodernizovala a zdvojnásobila kapacitu.

Vodu bere palírna z Dunstan´s Well na Ben Rinnes a z Lynn of Ruthrie. Sladování v palírně bylo ukončeno v roce 1962. Celková roční kapacita palírna je cca 3,8 milionu litrů.
Říká se, že ve studni St. Drostan, která byla po dlouhou dobu vyschlá, jakoby zázrakem opět vytryskla, poté co whisky z palírny Aberlour dostala první mezinárodní ocenění. Tento pramen byl i dlouhou dobu na etiketě whisky (na starších plnění nebyl, pak dlouhou dobu ano a nyní (2019) opět není, ale měl by ještě stále být na tubusu, ve kterém se láhev prodává).
Na etiketách také dříve bývalo rodové heslo "Let The Deed Show" (Nechť skutek ukáže). Cca do roku 2010.

Palírna AberlourPalírna AberlourPalírna AberlourPalírna Aberlour

V osmdesátých letech 20. století začala palírna výslednou whisky míchat z většího počtu sudů po sherry, než dříve a whisky začala být výše hodnocena. Většina nyní zraje v sudech po sherry, jen malá část v sudech po bourbonu.

Je velmi oblíbena ve Francii, kde by měla zaujímat první místo mezi skotskými single malt whisky.

Aberlour je základem míchané whisky Clan Campbell a je také součástí i dalších, např King´s Ransome, House of Lords a Antique.

V palírně Aberlour - mlýn na sladV palírně Aberlour - rmutovací káďV palírně Aberlour - kvasná káďV palírně Aberlour - destilační kotle

Typy

Aktuálně (srpen 2019) nabízí palírna jako whisky 12-ti, 16-ti a 18-ti letou whisky, jsou označeny jako Double cask a dozrávaly v sudu po sherry. Stále pokračuje v editi A´Bunadh, nyní jsou již u čísla 64. První A´Bunadh se objevily v roce 2000.

Z dřívější doby jsou známé také 8-mi, 10-ti, 12-ti a 15-ti leté, také 18-ti, 21 a 30-ti leté. Pro italský trh vyráběla jako 5-ti letá. Vedle standardní produkce jsou známé i různé speciality např. 10-ti letá Aberlour Antique do níž jsou pro zjemnění přimíchávány whisky až 24 leté whisky, dále např. Aberlour Vintage, Aberlour Special Reserve, krerá zraje v sudech po sherry oloroso, 15-ti letá Aberlour "Cuvée Marie d´Ecosse", 9-ti letá Aberlour 100 Proof (57,1%), Aberlour Centenary Special Reserve, vyrobená ke 100. výročí palírny, ročníkové Aberlour Distiller´s Selection (např 1988, 1989). Dále např 15-ti letá Aberlour Sherry Wood Finish, 12-ti a 18-ti letá Aberlour Sherry Cask Matured, 12-ti letá Aberlour a´ bunadh Silver Label, Aberlour Warehouse No.1, zajímavostí je 10-ti letá Aberlour V.O.H.M v napodobenině koňakové láhve.
Firma Samaroli zde plní 12-ti letou Coilltean.

Aberlour 10-ti letá 43%Aberlour 12-ti letá Double Cask Matured 43%Aberlour 16-ti letá Double Cask Matured 43%Aberlour 18-ti letá 43%Aberlour 30-ti letá destilováno 29.5.1975 48,9%

na začátek stránky

Charakteristiky

Petr KomáreK (Whiskyonline.cz):

Aberlour 10-ti letá 43%Aberlour 10-ti letá 43%:
Aroma: Zprvu silnější sladkost, sherry, trochu květiny?. Až začne být moc silné, až do lihova. První dojem celkem příjemný, ale pak zbytečně moc výrazné.
Chuť: Překvapivá prvotní štiplavost. Druhý dojem trochu lepší, trochu hořkosti, sladkosti, med.
Dokončení: Na závěr si lehce štípně, pak už doznívá spíše sladkost s lehkou hořkostí.
Spíše zklamání, ale to je dané tím, že jsem na ní viděl několik kladných ohlasů a měl jsem očekávání. Ale stejně si mě moc nezískala. (2012)

Rozhodnutí, že při psaní webu se pokusím všechny whisky přeochutnat (pokud to tedy půjde) bylo dobré :)
Aroma je silné, mohutné, ale příjemně sladké, čokoládové, sherry. Je opravdu silné, nesmí se ten nos strkat do té skleničky moc hluboko. Ještě mi tam připadají meruňky. Chuť je měkká, sladová, suchá, sladká, kořeněná (dřevitá hořkost?), ne moc výrazná a tak se v ní hůře hledá. Špatně čitelná. Dokončení je sladké, ovocné a celkem dlouho doznívá. Aroma slibovalo více. Vidím ji jako celkem průměrnou whisky. Přitom nepůsobí jako ty moc mladé, kdy si říkáte, že je to dobrá ukázka jejich dospívání a těšíte se na to. Tahle už dospělá je. Dá se beze studu nabídnout k ochutnání návštěvě, ale sám nevidím důvod si ji jen tak dát.

Je jak napohled hezká dospělá žena spíše menší postavy. Hezká, štíhlá, menší poprsí, příjemná na dotek, zralá, spíš nenápadná, nevyzývavá. Při prvním seznámení ji přehlédnete očima jen letmo, možná vám ani nezůstane v paměti. Ale možná jste jen byli myšlenkami jinde a tak jste se zrovna nesešli. Když jí dáte druhou šanci, tak vidíte ty hezké rysy, svojí vůní příjemně naladí a vzbudí očekávání. Toužíte ji víc poznat, ochutnat. Těšíte se ní, ona se tváří, slibuje, ale bohužel. Když jste s ní, tak zjistíte, že je tam podstatně méně, než jste čekali. Je nečitelná, nevyznáte se v ní a i když se snažíte, tak jako byste měli pocit, že se skrývá, schovává před váma svoji chuť, mlží. Ten závěř je nakonec příjemný, odcházíte a nemáte nepříjemný dojem. Asi vás to stálo víc než jste chtěli a dostali, ale alespoň to poslední zamávání bylo zase v pohodě. Ale pozor, čas vzpomínky otupí a tak než si s ní začnete znovu, tak se raději podívejte do svých poznámek. (18.8.2019)

Aberlour a´bunadh Batch No.12 60,0%Aberlour a´bunadh Batch No.12 60%:
Aroma: Silné, výrazné, plné, sherry, v pozadí ovoce, čokoláda, ořech?. Plné, příjemné, není tam znát těch 60%.
Chuť: Až moc výrazný nástup, štiplavost, přebíjející ostatní chutě, při dalším ochutnání jsou už lépe cítit, sherry, čokoláda, trochu sladkosti.
Dokončení: Zprvu sladkost, s trochou štiplavosti.
po přidání pár kapek vody:
Aroma: Aroma ztratilo, znevýraznělo, zploštilo.
Chuť: V chuti se posunuly nástupy, první dojem již není taková rána, ale sladkost, trochu sherry a čokolády, pak nastoupí štiplavost, která to trochu zazdí.
Dokončení: Štiplavé.
Whisky je to bohatá a zajímavá, určitě se k ní znovu vrátím. V tuto chvíli mne až tak nenadchla, ale zanechala dojem. Kupoval jsem ji na základě ochutnání jiné lahve, ovšem už nevím, zda stejný či jiný batch. (2012)

Došlo na přeochutnání i této krasavice. Aroma je plné, silné, hutné, težké. Hodně sherry, hořké čokolády. Pořádný kus čokoládového bonbonu se sherry náplní. Pak i v náznaku citrusové ovoce a tmavé dřevo. Je to síla. Ovšem těch 60 procent byste neřekli, není žádný náznak lihovosti či podobné rušivé. Když se mezitím trochu odvětrala a čichové buňky si přivykly na tu sílu, tak se začaly vynořovat i slabší vůně sladkosti a lehce spáleného cukru, lehká vanilka a dlouho mi trvalo, než jsem pojmenoval vůni kůže. Chuť v síle za aroma nezaostává, silný, hutný nástup. Silná sladká vlna se převalí po jazyku a rozvine se sherry, karamel, čokoláda. Lehká štiplavost. Po přivyknutí chuťových buněk více vnímám i tu vanilku a pomeranče. Dokončení začne opět velkou vlnou a pak středně dlouho doznívá sherry a čokoládové tóny, zakončené oříšky. V chuti i dokončení je těch 60 procent znát, ale je to pořádně vyladěných 60%.

Tohle je teda kus ženský, to je pořádnej kus. Modelka-boubelka a to ta nejlepší. Každý kousek jejího těla si vychutnáváte a jste rádi, že není hubená. Tohodle materiálu prostě nemůže být málo. Tohle je za co chytit a každý kousek stojí za to. Ona i ta láhev je hezky podsaditá, žádná štíhlá vytáhlina. Předtím mě až tolik nenadchla, ale vkus se časem a zkušenostmi mění. I předtím jsem ale říkal, že zanechala dojem a že se k ní určitě vrátím. Si to zapamatovala a napřed mě potrápila. Tehdy si mě odmítl, tak těď si počkáš (viz foto vedle), ale nakonec mi dovolila se s ní blíže seznámit.
Při opakovaném dolévání je těch 60% znát čím dál tím více :) (19.8.2019)
Aberlour Warehouse No.1 13-ti letá 11.1989/4.4.2004 cask 13330 Single Cask Selection 58,7%Aberlour Warehouse No.1 Single Cask Selection 58,7%:
Pár poznámek z ochutnávky v roce 2007 v obchodě Kratochvílovci, tuhle láhev plnil Michal Kratochvíl osobně:
13-ti letá, 11.1989/4.4.2004, cask 13330, sherry cask
Aroma: Ovoce, ořech, čokoláda.
Chuť: Ovocná, závan čokolády, pralinky, komplexní, velká.
Dokončení: Spíše menší, doznívá příjemná směs chutí.
Byla to velmi příjemná whisky, takové whiskové mlsání, bonboniéra. Rád bych ji znovu ochutnal. (7.6.2007)
Aberlour 1990 Blackadder Raw Cask 7.5.1990/3.2003 60%Aberlour 1990 Blackadder Raw Cask 7.5.1990/3.2003 60%:
Pár poznámek z ochutnávky v roce 2006:
Aroma: Jemná a příjemná vůně, ani neodpovídá těm 60%.
Chuť: Zavřená, nechce ukázat chutě.
po přidání pár kapek vody:
Aroma: Trochu ztratilo, před přidáním bylo výraznější, nnyí méně zajímavé.
Chuť: Pár kapek ji otevřelo, příjemná chuť, trochu do ovocna.
Dokončení: Dlouhá postupná chuť.
Pár kapek vody této whisky hodně pomohlo a otevřelo její příjemnou chuť. Celkově ji řadím do horní poloviny mého žebříčku whisky. (13.11.2006)

Michael Jackson ve své knize (Whisky - Kompletní průvodce světem nejlepší whisky) hodnotí:

Aberlour 10-ti letá 40%Aberlour 10-ti letá 40%:
Barva: jantarová.
Aroma: sladové, kořeněné, mátová karamela.
Tělo: pozoruhodně měkké a hladké, střední až plné.
Chuť: výrazně přetrvávající chuť v ústech s dlouhotrvajícím vývojem příchuti, sladkost a kořeněná suchost v charakteru sladu, muškátová a po bobulovém ovoci.
Dokončení: přetrvávající, hladké, aromatické, čisté.
Známka: 83
Aberlour Antique 43%Aberlour Antique 43%:
Barva: tmavě jantarová.
Aroma: hluboké, sherry oloroso, melasa, rozinky.
Tělo: pevnější.
Chuť: sušší, ve sladu stopy po koláči, kořeněná.
Dokončení: komplexnější a kořeněné, s náznakem rašeliny.
Známka: 84
Aberlour 100 Proof 57,1%Aberlour 100 Proof 57,1%:
Barva: jasně oranžově-jantarová.
Aroma: čerstvý dub, ustupuje lehké ořechové a sherry.
Tělo: pevnější, ostřejší.
Chuť: suchá olejnatost, lahodná, lehce ovocná (meruňka, třešeň), znatelně kořeněná, stopy máslového sirupu, karamel a bonbónů proti kašli, robustní a harmonická.
Dokončení: výrazně, pevné, suché, vhodná do chladného počasí na zahřátí.
Známka: 84
Aberlour a´bunadh 59,6%Aberlour a´bunadh 59,6%:
Barva: tmavě oranžová.
Aroma: sherry, máta, pralinky, bohaté, silné.
Tělo: plné, krémové, vrstevnaté.
Chuť: bohatá a krémová, s náznakem máty a třešní v pozadí.
Dokončení: nugátové, třešňová brandy, zázvor, slabý kouř.
Známka: 86
Aberlour 12-ti letá Sherry Wood Cask 43%Aberlour 12-ti letá Sherry Wood Cask (zrála v sudech po sherry (suché oloroso v první náplni)) 43%:
Barva: sytě jantarová.
Aroma: ořechová, lákavá, poměrně čerstvá, sherry.
Tělo: střední, měkké.
Chuť: čerstvá, měkká, sladová, slabá lékořice, anýz, náznak černého rybízu.
Dokončení: hedvábné, zaobalující, uklidňující.
Známka: 84
Aberlour 15-ti letá Cuvée Marie d´Ecosse 43%Aberlour 15-ti letá Cuvée Marie d´Ecosse 43%:
Barva: jantarová.
Aroma: sladová a karamelová, rozvíjející se kvetoucí rybíz.
Tělo: střední až plné, hedvábně hladké.
Chuť: karamely, lékořice, anýz.
Dokončení: pozdní chuť koření a zázvoru, dlouhé, uklidňující.
Známka: 83
Aberlour 15-ti letá Sherry Wood Finish 40%Aberlour 15-ti letá Sherry Wood Finish 40%:
Barva: načervenale jantarová.
Aroma: růže, cukrová vata, mírně máslové.
Tělo: velmi pevné, hladké.
Chuť: vyzrálá, pevně kombinované příchuti, krásně vyvážená ořechovost sherry, anýzu a pronikavého pomerančového květu.
Dokončení: koláče, lékořicové karamely, kořenové, kořeněné, výrazná máta, později suchost.
Známka: 84
obrázek není k dispoziciAberlour 18-ti letá Sherry Wood Matured 43%:
Barva: jasně oranžově jantarová.
Aroma: po sherry, ale suché a mírně dubové, karamelové, kořeněné, vyzrálé.
Tělo: jemné, ořechovité.
Chuť: dobře vyvážená, kořeněná, květinová, muškátová, ořechová, ovocná, lehké lahodné příchuti na tuto palírnu a stáří.
Dokončení: čerstvá třešeň a dub.
Známka: 84
Aberlour 21 letá 43%Aberlour 21 letá (sud č. 32) 43%:
Barva: jasná světle pomerančová.
Aroma: sherry, dub, leštěné kůže.
Tělo: pevné, jemné, lehce krémové.
Chuť: plná živých příchutí: slad, koláčky, ovoce, máta.
Dokončení: kořeněné, kořenové, suché, velmi dlouhé.
Známka: 85
Aberlour 30-ti letá destilováno podzim 1966 43%Aberlour 30-ti letá (láhev č. 852) 43%:
Barva: jantarová.
Aroma: leštěná kůže, tabák, doutníky.
Tělo: pevné, jemné.
Chuť: pevná sladová, smetanová, lékořice, kořenovitá, náznak kouřové rašeliny, harmonická a exkluzivní, zralost a jemnost.
Dokončení: překvapivě čerstvý dub, šťavnatost, oheň, hřejivé.
Známka: 85
Aberlour 1988 Distillers Selection 40%Aberlour 1988 Distiller´s Selection 40%:
Barva: jantarová.
Aroma: měkká, ale výrazné, dub po bourbonu, ořechy, fondán, citrusové plody.
Tělo: střední až plné, jemné, tělnaté.
Chuť: oslňující paleta čerstvých sladových příchutí, nasládlá, ale krásně vyvážená, máslový sirup, vanilka, pomeranč a citron.
Dokončení: lepkavý karamelový pudink, vyvážené suchostí jako zázvor v cukru.
Známka: 85
Aberlour 1976 43%Aberlour 1976 (21 letá, láhev č. 921) 43%:
Barva: jasně jantarová.
Aroma: rychlé, důrazné, sladově-medové, později silné bobulovité plody (ostružina?).
Tělo: střední, pevné, téměř křupavé.
Chuť: suchá, ořechová, karamely, ovoce, muškát, chybí ji vyzrálost.
Dokončení: slabě pryskyřice a míza dubu, zázvorové, hřejivé.
Známka: 83
Aberlour 1964 25-ti letá 1964/1989 43%Aberlour 1964 (25-ti letá, 1989, láhev č. 5664) 43%:
Barva: jantarová.
Aroma: výraznější dub.
Tělo: střední až plné, pevné, jemné, hladké.
Chuť: pevná, jemná, dubový extrakt, náznak vanilkově-smetanové příchuti.
Dokončení: pevná vyzrálá suchost, náznak parfémové, mýdlovité.
Známka: 84

Michael Jackson ve své knize (Whisky - Vše, co jste dosud nevěděli) hodnotí:

obrázek není k dispoziciAberlour 10-ti letá 40%:
Barva: Světle zlatá.
Aroma: Zelený meloun, zázvor, náznak smetany, sultánky a sherry. Slad.
Tělo: Lehké až střední.
Chuť: Tóny ovocného koláče/sherry začínají vycházet na povrch. Kapradina. Muškátový oříšek.
Dokončení: Lehce svíravé.
obrázek není k dispoziciAberlour 12-ti letá Sherry Cask Matured 40%:
Barva: jantarová.
Aroma: Hladké, příjemné, dominuje sherry. List tabáku, čaj orange peko, vlašský ořech, karamelizované ovoce. Máta, kůže karamelky a máslo.
Tělo: Smetanové. Sladké.
Chuť: Hedvábná, obsahuje tóny evropského dubu, které překrývají smetanovo-mátový charakter. Černé ovoce.
Dokončení: Lehká čokoláda a trochu sušeného ovoce.

Jim Murray ve své knize (Průvodce světem whisky) hodnotí:

Aberlour 10-ti letá:
Nejsmetanovější a nejkaramelovatější whisky ze všech sladových tohoto stylu. Vyznačuje se dokonce originálním náznakem mátové příchuti.

Ian Buxton ve své knize (101 Whisky: Škola degustace pro každého) hodnotí:

obrázek není k dispoziciAberlour a´bunadh:
Barva: Sytá a tmavá.
Aroma: Výrazný charakter sherry, trochu medu a tmavého ovoce.
Chuť: Může se pít neředěná, ale s vodou se chuť rozvine. Chuť výrazná, plná. Cukroví, sušené ovoce, náznaky citrusu a čokolády.
Dokončení: Očekávejte dlouhé doznění s rozvíjející se kořeněnou příchutí, dub a náznak kouře.

v knize Svět whisky hodnotí:

Aberlour 10-ti letá 40%Aberlour 10-ti letá 40%:
Díky zrání v sudech po bourbonu je tato whisky karamelově sladká a má jemnou ořechovou a kořeněnou příchuť.
Aberlour 12-ti letá Double Cask Matured 40%Aberlour 12-ti letá (nejspíše Double Cask Matured) 40%:
Ze dřeva nasáklého sherry získává whisky hluboký načervenalý odstín. její chuť má nádech ořechů a kandovaného ovoce a konzistence je krémová a máslová.
Aberlour a´bunadh Batch No.09 60,0%Aberlour a´bunadh (nejspíše Batch No.9) 60%:
Má bohatou příchuť biskupského chlebíčku a koření.

Marc A. Hoffmann ve své knize (Whisky - značky z celého světa) hodnotí:

Aberlour 12-ti letá Double Cask Matured 43%Aberlour 12-ti letá (nejspíše Double Cask Matured) 40%:
Barva: hluboká jantarově červená.
Aroma: lze cítit lehkou poněkud máselnou zakouřenost.
Chuť: její těžké tělo odhaluje sladký přídech sherry, jakož i vlivy medu. K tomu chutná ořechově s nádechem dubu.
Dokončení: je středně dlouhé s lehkým vlivem zázvoru.

Ulrike Lowis ve své knize (Whisky - Historie, Výroba, Značky) hodnotí:

Aberlour 12-ti letá Double Cask Matured 40%Aberlour 12-ti letá Double Cask Matured 40%:
Aroma: Zaoblené a plné, s tóny červených jablek a nádechem vanilky.
Chuť: Jemný náznak sherry, čokolády, karamelu, skořice a zázvoru.
Dokončení: Teplé a plné, sladké, s decentním kořenitým aroma.

Daniel Lerner ve své knize (Skotská whisky) hodnotí:

Aberlour 10-ti letá 40%Aberlour 10-ti letá:
Aroma: kořenité, ostré, travní, květinové.
Příchuť: peprná, karamelová, středně až plně tělnatá, dlouhý konec.

Dave Broom ve své knize (Světový atlas whisky) hodnotí:

obrázek není k dispoziciNew Make:
Aroma: Sladké, s listy černého rybízu, těžké květinové tóny, slad. S vodou náznak pytloviny.
Chuť: Čistá s citrusovou dužinou, za kterou rozpoznáte jablka.
Dokončení: Bylinné.
obrázek není k dispoziciAberlour 12-ti letá 43%:
Aroma: Velké a výrazné, se spoustou marcipánu, černých banánů, karamelek, rybízu a divokých třešní. S vodou se stává voňavější, přidává chuť růzové vody a známky listí.
Chuť: Zralá a jemná. Větší síla přidává jiskru a povzbuzení, objevuje se lehký náznak kmínu. Na jazyku dlouhá, vody zvýrazní zralé ovoce.
Dokončení: Svěží a ovocné.
obrázek není k dispoziciAberlour 16-ti letá Double Cask 43%:
Aroma: Více vlivu amerického dubu a opětovně plněných sudů umožňuje, aby se na povrch dostala svěžest společně s obilovinami, sladovými prvky, balzovým dřevem a linoleem. Voda dodává jemný náznak sherry.
Chuť: Okamžitý kořeněný útok s poctivou životností. Potřebuje vodu, aby se zklidnila. Mnohem sladší než aroma, s trochou máslovitosti.
Dokončení: Přimeřeně dlouhé.
obrázek není k dispoziciAberlour 18-ti letá 43%:
Aroma: Stejné jako v případě 12-ti leté, navíc s mátovou čokoládou, pečárkou a lakovaným dubem. S vodou získává tóny povidel.
Chuť: Silná a svírající, se švestkovou hloubkou.
Dokončení: Dlouhé a elegantní.
obrázek není k dispoziciAberlour A´Bunadh Batch No.45 60,2%:
Aroma: Výrazný zásah alkoholu vyvolává spálenou melasu a sirupovitý okraj. Pikantní, s černými třešněmi a vůní připomínající nastartované motocykly.
Chuť: Masivní a poměrně pevná. Silné známky sherry, s výrazným vlivem černého ovoce a trochou schnoucích obilovin, které dodávají strukturu. Voda umožňuje rozvoj měkčí a štědřejší stránky.
Dokončení: Velké, smělé a robustní.

Whisky posezení s Netharem:

Aberlour 10y

Recenze na whisky.nethar.cz:

Aberlour 10 yo

Aberlour 10 yo Sherry Cask Finish

Aberlour 12 yo Double Cask Matured

Aberlour 12 yo letá Sherry Cask

Aberlour 12 yo non chill-filtered

Aberlour 15 yo Sherry Wood

Aberlour 15 yo Select Cask Reserve

Aberlour 16 yo

Aberlour 18 yo

Aberlour 2003 White Oak

Aberlour 2005 White Oak

Aberlour 100 Proof

Aberlour Casg Annamh Batch 0001

Aberlour Triple Cask

Aberlour a´bunadh Batch No.12

Aberlour a´bunadh Batch No.14

Aberlour a´bunadh Batch No.15

Aberlour a´bunadh Batch No.22

Aberlour a´bunadh Batch No.24

Aberlour a´bunadh Batch No.26

Aberlour a´bunadh Batch No.27

Aberlour a´bunadh Batch No.29

Aberlour a´bunadh Batch No.34

Aberlour a´bunadh Batch No.35

Aberlour a´bunadh Batch No.37

Aberlour a´bunadh Batch No.38

Aberlour a´bunadh Batch No.44

Aberlour a´bunadh Batch No.45

Aberlour a´bunadh Batch No.46

Aberlour a´bunadh Batch No.49

Aberlour a´bunadh Batch No.51

Aberlour a´bunadh Batch No.56

Aberlour A'bunadh batch No.63

Aberlour Warehouse No.1 Single Cask Selection (cask 13330)

Aberlour 1990 Blackadder Raw Cask

Aberlour 15 yo 1998 Douglas Laing

Aberlour 9 yo 2009 MM

.

Webové stránky palírny:

Etiketa Aberlour 10-ti letá 43%Etiketa Aberlour 12-ti letá Double Cask Matured 43%Etiketa Aberlour 16-ti letá Double Cask Matured 43%Etiketa Aberlour 18-ti letá 43%

.(2019)

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 15.11.2019