značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» informace » aktuálně 

  tisk textu

Aktuálně

Stále probíhá větší aktualizace na Whiskyonline.cz

Byly dva impulzy, proč jsem na Whiskyonline zase začal pracovat. Prvním bylo, když jsem tu sám hledal nějaké informace a moc toho nenašel. Šlo mi hlavně o hodnocení některých whisky, ať moje nebo ostatních. A druhým pár kladných ohlasů, které mě tak opět povzbudily. Jednak, že to někdo čte a snad se to i pár lidem líbí. Celkově mi vadilo, že ten web dost stagnuje, ale nedařilo se mi znovu se nastartovat a pustit se do toho.

Jak jsem psal na začátku této velké aktualizace, tak jako hlavní na WOL považuji charakteristy značek. Osobně si myslím, že to většina lidí hledá a je to pro ně to nejdůležitější. Další informace a fotky jsou fajn, ale ty budou muset počkat. Navíc k mnoha whiskám se ani žádné další informace najít nedají. Jenže při psaní značky se pak zaberu do dalších informací, fotek, až mi to přeroste přes hlavu už po pár značkách a zase se to zasekne. Tentokrát mám jasný a přísný přístup. Nejdříve charakteristiky.

Velké množství recenzí whisky najdete na Netharově fóru a tak u značek najdete odkazy na toto fórum. Pokud se budete whisky věnovat více, tak se tam určitě stanete pravidelným čtenářem a možná i přispěvatelem. Dále se snažím doplnit recenze z knížek, tak aby tu bylo více názorů vedle sebe. Samozřejmě přidávám i své.

Hlavně fórum je živé, na rozdíl od různých knih. I sebelepší kniha končí prostě dopsáním a tak se v ní nové whisky objevit nemohou. Kdežto na fóru se díky přispěvovatelům objevují stále další a další ochutnané whisky.

Většina updatů je zatím přídávání charakteristik whisky, jak z různých zdrojů tak i mých. Což u whisky považuji za to nejdůležitější. Kdy palírna vznikla, jak vypadá, další zajímavostí o ní a co všechno vyráběli, má také význam. Ale to bych to nikdy nedodělal.

PS: ono je to vlastně nekonečný, než dojdu na konec, tak je vše totálně zastaralé. Opouštím proto některé informace, které se různě a často mění, primární jsou pro mě recenze whisky. Kolik a jaké má palírna kádě, kotle atd je možná zajímavé, ale myslím si, že než zastaralá informace, to raději odkazy na jejich web a další weby, co se tomu věnují. Podobně to vidím i s informacema o aktuálním core-range. Než se dostanu k aktualizaci, tak už je to dávno zastaralá informace, na jejich webech najdete aktuálnější.
Raději budu ochutnávat a psát recenze, než celý večer hledat informace, které za měsíc mohou být zase jinak.

na začátek stránky

WOL + Petr KomáreK

20.5.2022
Stránka Whiskyonline.cz oslavila 20 let své existence
Při této příležitosti jsem zavzpomínal a prolistoval historii webu: 20 let Whiskyonline.cz

10.4.2022
Není to tak dávno, co oslavila 18.narozeniny (dneska jsem tu objevil "aktualitu" o osmnáctinách a tak jsem ji stáhnul) a už se blíží 20. let Whiskyonline.cz. Už to budou skoro třu roky, co se WOL resuscitovala a furt žije a jde dopředu (což překvapuje i mě). Opět začala aktualizace značek (začal jsem o A skotských single malt) a konec je absolutně v nedohlednu. Trochu jsem podlehl "moderním" trendům a občas zveřejňuju i na FB. Současně z FB občas přebírám některé texty (se svolením autorů), recenze dávám přímo ke značkám a větší texty dostaly své místo v článcích. Na FB by během pár dnu zapadly a to by bylo škoda.

11.7.2021
Tak jsem po dvou měsících a kousek zase zpátky u whisky. V roce 2021 se rozjely online degustace v čím dál větším množství, až toho najednou na mě bylo moc. Přestal jsem to stíhat, až jsem si od konce dubna dal celkově pauzu. WOL mezitím v květnu oslavila devatenáctiny a to jsem taky zjistil až zpětně. Koncem června dorazila nová whisky ze Svachovky, ochutnal jsem ji a zjistil, že mi whisky zase začíná chybět. Tak se pouštím do restů, dojedu a popíšu vzorky, co se mi tu nahromadily s poznámkou "co nejdříve", dopíšu některé degustace a třeba se i dostanu k dalším plánovaným lahvím a vzorkům, co jsem si povyměňoval.

1.11.2020
Jde to všechno trochu pomaleji, než bych si přál, ale i tak jsem celkem spokojen. Stále se hlavně snažím doplňovat recenze whisky a odkazy na ně, mezitím občas zaktualizuji nebo napíšu nějaký text. A samozřejmě se snažím ochutnávat a doplňovat i svoje poznámky. Ale jde to pomalu i když za ten rok a půl, co se tomu věnuji víc, si myslím, že toho tu přibylo celkem dost. Až mě překvapuje, že už je to skoro rok a půl.

20.5.2020
Stránka Whiskyonline.cz oslavila osmnáctiny :)
Tak už je WOL plnoletá a konečně se může legálně věnovat alkoholu.
Až se divím, že tu pubertu do těch osmnácti vůbec přežila. Chvílema to vypadalo, že se plnoletosti nedožije, od pubertálního trucování, odbíhání k jiným zájmům a zálibám, řešení svých "těžkých" životních situací, až po resuscitaci, kdy to vypadalo, že už je úplně mrtvá. Prostě celej tatínek (i když ten prý z puberty ještě nevyšel a přejde rovnou do senility).
Ale poslední rok mi dělá holka radost, vypadá, že už konečně dospěla, začala na sobě pracovat a dohání mezery z mládí (a že ty mezery a ta doba, kdy nic nedělala jsou dost velké). Mohla by dělat víc, ale pak už by ji to taky možná přestalo bavit a mohlo by následovat vyhoření, tak to prostě berme, jak to jde. Naštěstí nepodléhá moderním trendům, takže nemusíme řešit, že teď budeme na Facebooku, protože klasický web je už přece zastaralý (pro dědky) a příští rok na Twiteru, pak si dáme Tinder a ještě bysme mohli Youtube, jo a taky předělat design a nejlépe i kód pod tím. Je třeba přece jít s dobou. Tak tohle se nám naštěstí vyhnulo a doufám, že tu spolu ještě pár let budeme a i když není možné obsáhnout všechny informace, tak že budeme dobrým startem a rozcestníkem na českém whisky webu. A když ne, tak se taky nic neděje, hlavně když nás to bude bavit.
A když už může legálně ten alkohol, tak jsem na oslavu vybral Lagavulin a to jsi myslím, že je dobrá a důstojná volba.
Tak ti přeji, aby ti tvé rozhodnutí pokračovat vydrželo dále a samozřejmě hodně dobré whisky u které se recenze píše skoro sama a asociace nabíhají jedna za druhou.
Tvůj Táta
PS: Veškeré dary pro WOL můžete předávat přeze mne.

4.3.2020
Postupně to tu příbývá. Do léta bych chtěl stihnout mít na WOL všechny recenze co tu mám k dispozici. Tedy moje staré poznámky a všechna hodnocení z knížek. Pak bych se teprve začal věnovat jednotlivým značkám a textům. A mezitím přidám občas i nějaké to moje aktuální hodnocení.

5.1.2020
Loni jsem stihnul ještě větší přehled české whisky, pár whisky ochutnat, přidat sem svoje charakteristiky a doplnit pár dalších. Kolem poloviny ledna mám v plánu další větší článek, tak snad se vám bude líbit, tak jako to celkem bavilo mě tvořit. Jak je vidět, tak WOL dále žije a předsevzetí do dalších let jsem si raději žádné nedával.

10.11.2019
Dopsal jsem dlouhý článek o WLP2019, takže uveřejnění týden po akci vidím jako docela slušný výsledek. Jen takhle dlouhý článek se už nehodí do ochutnávek a vzhledem k dalším plánovaným článkům, jsem se rozhodl malinko upravit menu. A vyrobit obsah, který se může někomu hodit pro orientaci na webu a občas je rychlejší klikat přes něj, než přes menu.

3.10.2019
Pár měsíců se tomu věnuji celkem dost, stíhám i ochutnávat, stále mě to baví a konečně začínám mít pocit, že je to i vidět. A taky vidím, kolik mě toho ještě čeká, plán na další dvě pětiletky je jasný. Teď to budu muset na chvíli trochu omezit, protože po půlce října je Model Hobby, tak chci s pár rc auty vyrazit a zatím nemám pojízdné ani jedno. Takže mě teď čekají servisní práce na modelech a zkusím při tom ochutnat pár spíše obyčejných whisky, které mi nezaberou tolik času.

2.8.2019
Jde to pomalu a když vidím, kolik toho ještě chci dodělat, tak mám občas chuť to vzdát. A navíc už mě chvílema bolí pekelně pravá ruka, hlavně od myši. Na druhou stranu mě hřeje pocit, že to přibývá a těch pár dodělaných značek se mi líbí, takže to vzdát nechci. Jen čím dál tím víc vidím, že tenhle web je prostě nadlidský úkol. Protože těch updatů je fakt hodně, rozhodl jsem se některé vypíchnout (ty o kterých si myslím, že jsou větší). Konečně se v rámci psaní dostanu i k ochutnávání. Viz levá část této stránky.

15.7.2019
Teda dohánění několika letých restů je docela náročné. Už se mi to začíná tříštit, ale ještě je to udržitelné. Už i u Nethara na fóru mě zrušili. Ta pár letá pauza je znát. Tak jsem se tam nakonec ještě dneska znovu založil. Podle mého názoru zajímavé whisky/komentáře, ať kladné nebo záporné, budu dávat i tam. Taky mám co dohánět a o to větší důvod to, co půjde, přeochutnat.

29.6.2019
Dá se říci, že odkazy na Netharovo fórum jsou opravené a doplněné. Pár jich ještě zbývá, ale ty dodělám už časem. Ale už konečně budu schopný přidávat odkazy na nové značky na fóru. Pokud byste našli chybu někde v odkazech na fórum, tak mi dejte vědět. Teď začnu postupně přidávat další charakteristiky a snad se dostanu i k ochutnávání whisky.

22.6.2019
Tak po týdnu přidávání odkazů na fórum jsem za polovinou. Není to zrovna podstatná novinka, ale mám radost, že to celkem jde. Takže do prázdnin byl mohly být přidané všechny. Pokud mi do té doby neupadne ruka.

15.6.2019
Pustil jsem se do toho zmiňovaného velkého updatu.

31.1.2019
Hledal jsem na telefonu nějaké informace o některých značkách whisky, hlavně jejich chuť apod. Samozřejmě jsem nejdříve hledal tady u sebe. A byl jsem zklamán. Hodně zklamán. Budu s tím muset něco udělat. Informace o palírnách a hodně obrázků je sice fajn, ale zajímaly mne hlavně charakteristiky některých značek a těch jsem tu našel méně, než jsem čekal. A navíc některé odkazy na Netharovo fórum nefungují (změnila se doména, což jsem ovšem nevěděl). Takže to bude chtít radikální zásah. V první vlně se chci zaměřit na doplnění charakteristik u značek a až pak se začnu věnovat dalším informacím a hledání obrázků. Snad mi to nějakou chvíli vydrží. Ještě stále nechci tento web vypnout ani nechat v zahybernovaném stavu.

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 20.05.2022