značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» teorie » výroba 

  tisk textu

Výroba whisky

Způsob výroby a použité suroviny mají samozřejmě vliv na výslednou whisky. Díky tomu je svět whisky tak rozmanitý a na trhu může být tolik různých značek z tolika míst světa.

O výrobě skotské whisky bylo napsáno asi nejvíce a tak ji i zde věnujeme nejvíce prostoru. Neopemene ani v čechách tolik oblíbenou irskou whiskey a americké whiskey a bourbony.

Víte?

• že irská whiskey nemusí být třikrát destilovaná a může mít i kouřový charakter?

• že některé skotské whisky jsou destilovány třikrát?

• že Jack Daniel´s není bourbon, ale Tennessee whiskey?

• a čím se liší Tennessee whiskey od jiných amerických whiskey a bourbonů?

• co znamená Cask Strength?

• a co Single Barrell?

• že existuje i česká whisky?

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 08.12.2011