značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» whisky » evropa » německo 

  tisk textu

THOUSAND MOUNTAINS

Německo

text zatím není k dispozici...

.

WB:

na začátek stránky

Charakteristiky

Petr KomáreK (whiskyonline.cz):

Thousand Mountains 5letá Single Malt Whisky Malts Of Germany Batch 2 Redwine, Bourbon, PX Sherry Casks 47%Thousand Mountains 5letá Single Malt Whisky Malts Of Germany Batch 2 Redwine, Bourbon, PX Sherry Casks 47%
Poznámky z ochutnávky vzorku z letní Svachovky 2025:
Ve vůni mám spíše nevýraznou směs zralého ovoce, trochu tam vylézá PX a vedle toho mi tam vylézá plast, jako kdybych to pil z plastové skleničky (není ho moc, ale mám ho tam). Když ho potlačím, tak to nevoní až tak špatně, ale nevýrazně. V chuti opět směs zralého kořeněného ovoce, sladkost ovoce ovoce ke kterému se postupně přidalo červené víno, lehce kořeněné. V dokončení směs zralého ovoce s kořením a červeným vínem. Na Svachovce při degustaci mi teda nesedla vůbec, tady mi přišla celkem dobře pitelná. Tam dostala v rámci degustace více času na vydýchání a přišla mi tam nepitelná. Teď jí ho dávat (pro jistotu) nebudu a v žebříčku mi poskočila znatelně výše. (20.9.2025)
78/100
Thousand Mountains 5letá Single Malt Whisky Malts Of Germany Batch 2 Redwine, Bourbon, PX Sherry Casks 47%Ve vůni PX, zralé ovoce a plastový kelímek. Celkově spíše nevýrazná, takže ani ta vůně plastového kelímku ve kterém ji mám nalitou (aha, někde je chyba, mám ji ve skleničce) tolik neruší. Ale když si jí člověk nevšimne, tak lehká PX whisky, trochu nevýrazná, ale jde to. V chuti sladkost ovoce s PX, ale pak přijde kořenené zralé ovoce. Když trochu pomine, tak opět sladkost zralého ovoce, trocha čokolády a červené víno k tomu s lehkým kořením. V dokončení lehce kořeněné ovoce s červeným vínem (nedělají z toho svařák?). Ale je to celkem pitelné. Po nějaké době by to začalo být asi stejně otravné, jak ta písnička, že má někdo rád svařák. (20.10.2025)
78/100

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 20.10.2025