značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» whisky » skotsko » single malt » islay 

  tisk textu

CLASSIC OF ISLAY

Single malt whisky s názvem Classic of Islay dává na trh nezávislý bottler Jack Wiebers Whisky World.

Přesná palírna ze které whisky pochází, není známa.

.

WB:

na začátek stránky

Charakteristiky

Petr KomáreK (whiskyonline.cz):

Classic of Islay 2023 Cask Nos.358 56,3%Classic of Islay 2023 Cask Nos.358 56,3%
Poznámky z ochutnávky vzorku z Adventního kalendáře 2024:
Ve vůni jsou krásně nadýmený citrusy, vedle toho sladký popel. Ještě mi tam přišla sladkost opečeného ovoce a trocha uzenosti. V chuti se ovšem projeví a odváže podstatně více. Po lehkém úvodu, kdy se jen tak kouřově připravuje najede vlna koření, citrusů, popela, ovocné sladkosti, hodně opečené ovoce, hladivé smetanovosti, snad se mi tam objevila i slanost a to vše tam jede najednou a vzájemně se přelívá, střídá, doplňuje a vytváří zajímavé a bohaté chuťové představení. V dokončení doznívají citrusy s ovocem a se sladkostí, lehce okořeněné a s dlouhým rašelino-kouřovým dozvukem. To se mi líbilo, to mě bavilo, v chuti hezké představení. (5.12.2024)
86/100
Classic of Islay 2023 Cask Nos.358 56,3%V prvním dojmu nadýmený citrusy, popel, sladký popel. Příjemná nakouřená kyselost, pak se přidalo trochu sladkosti opečeného ovoce a uzenost s lehkým uzeným kouřem. V chuti je podstatně zajímavější a živější. Hned v úvodu vlna koření a kouře, nakouřené koření a okořeněný kouř. Pak se dostane i na další chutě, citrusy a jejich kyselost, sladkost opečeného ovoce a i to opečené ovoce, vlna slanosti a pak zase vlna smetanové hladivosti. Předvádí to v puse povedené představení, plné mládí, živosti a ukazující chuť z různých úhlů. V dokončení rašelinovo-kouřový dozvuk, obohacený o citrusy, ovoce, lehké koření, citrusovou kyselost, ovocnou sladkost, na konci asi i trochu slaný. Doznívá hezky dlouho. Hezky se při tom vzpomíná na povedenou chuť. (12.1.2025)
86/100

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 12.01.2025