značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» whisky » skotsko » blended » blended R-Z 

  tisk textu

SANDY MACNAB'S

text zatím není k dispozici...

.

WB:

na začátek stránky

Charakteristiky

Petr KomáreK (whiskyonline.cz):

Sandy Macnab's 5letá Blended Scotch Whisky 40%
(plnění ze 70.let)>
Poznámky z ochutnávky vzorku z letní Svachovky 2025, kde byla součástí degustace Jirky Šinogla - Zlatokopové whisky (pro případné pochopení kontextu)
A už rovnou na etiketě najdete Lochside Distillery, Montrose založené v roce 1957 a uzavřená v roce 1992. V této palírně se vyráběla sladová i obilná whisky a tak bylo možné udělat blended whisky v jediné palírně (single blend). Whisky tedy obsahuje nějaký podíl single malt whisky z již zavřené palírny Lochside. A v této whisky vyjde (byť jen podíl) levněji, než když budete shánět plnění single malt whisky Lochside.

Sandy Macnab´s 5letá Blended Scotch Whisky 40%Sandy Macnab's 5letá Blended Scotch Whisky 40%
Poznámky z ochutnávky vzorku z letní Svachovky 2025:
Chtěla hodně vydýchat. Kovová chladivá vůně, v pozadí mi připadá lehce pečené ovoce a pečené maso, postupně mi jde do studeného popela. Není moc výrazná. Zajímavý profil vůně a i když zní divně, tak není špatný. Pro mě nezvyklý. V chuti svěží, jakoby se najednou probudila, bylinky, postupně do zralého ovoce a opět tam mám kovový dojem. V dokončení se mi tam ještě přidala kůže, sladké kořeněné ovoce, doznívá mi do sladka. (23.9.2025)
80/100
Sandy Macnab´s 5letá Blended Scotch Whisky 40%Ve vůni je, jako když jí piju z kovové skleničky. Postupně se mi tam přidává lehká vůně ovoce a lehká vůně pečeného masa, zůstává mi tam studená kovovost. Celkově není vůně moc výrazná. V chuti výraznější a živější. Zralé ovoce, svěžest, trochu bylinek, sladké kořeněné ovoce a stále ten kovový dojem. V dokončení se mi přidalo trochu dřeva a kůže, zůstává ovoce a jde mi do sladka. (28.10.2025)
80/100

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 28.10.2025