značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» whisky » skotsko » blended » blended M-Q 

  tisk textu

OLD GUNS

text zatím není k dispozici...

Old Guns 43%

.

WB:

na začátek stránky

Charakteristiky

Petr KomáreK (whiskyonline.cz):

Old Guns 43%
(ze sedmdesátých let 20. století)
Poznámky z ochutnávky vzorku z letní Svachovky 2025, kde byla součástí degustace Jirky Šinogla - Zlatokopové whisky (pro případné pochopení kontextu)
U této blended whisky aukční dům uvedl hlavní podíl single malt. Whisky vydala společnost Low Robertson, která měla právo používat do svých směsí whisky z palírny Port Ellen. V té době nebyla whisky Port Ellen tak nakouřená, jako ji známe z posledních plnění této palírny a v této míchané whisky by mělo být okolo 30% whisky Port Ellen.

Old Guns 43%Old Guns 43%
(ze sedmdesátých let 20. století)
Poznámky z ochutnávky vzorku z letní Svachovky 2025:
Zprvu mám ve vůni opečené zralé ovoce, ale postupně mi začíná jít do opečeného masa. Postupně začíná mít nádech staré vlhké kůlny. Až se mi tam začíná objevovat trochu zpařené kapusty, naštěstí s opečeným masem. Dojem trochu rozporuplný. Postupně se mi ve vůni trochu zhoršila, začátek byl lepší, teď je to o tom, co zrovna chytnu jako první za vůni. Přešla mi do vychládajícícho ohořelého polene a doznívá vůně již snědeného opečeného masa. Pak došla do dehtu, černé gumy a trochu soli. V chuti je znatelně rašelinová, zemitost rašeliny, popel, citrusová kyselost, vylouhovaná rašelina. V dokončení mi doznívá slaná rašelina, postupně slanosti přibývá a dlouho zůstává. Celkově musím nakonec říct, že se mi líbila, chvíli mi přišlo, že se vůně zhoršuje, ale pak šla zase nahoru. V chuti mě taky bavila. (25.9.2025)
86/100
Old Guns 43%Ve vůni mám trochu ohně, opečené maso, doplněné sladkostí opečeného ovoce. Lehká zatuchlost staré kůlny. Postupně se mi tam vkrádá trochu zpařené kapusty, ale naštěstí jen trochu, opečené maso ji naštěstí lehce přebíjí. Úvodní dojem byl lepší. V chuti opečené maso, postupně se více ukazuje rašelina, zemitost rašeliny, popel, něco citrusů, postupně až do citrusové kyselosti, vylouhovaná rašelina. V dokončení slanost, rašelina a doznívá mi zase slanost. Dojmy z ní mám trochu rozporuplné, ale s dalším přivověním a ochutnáním se mi dojem zlepšuje. Je celkem rozmanitá. (28.10.2025)
86/100

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 28.10.2025