Charakteristiky
Michael Jackson ve své knize (Whisky - Kompletní průvodce světem nejlepší whisky) hodnotí:
 | 14-ti letá (43%, Flora a Fauna): Barva: staré zlato. Aroma: voňavé, slabě kouřové, plné sladké sladovosti drceného šrotovaného ječmene. Tělo: střední. Chuť: nástup sladké, slabě sirupové a sladové chuti, která přechází do ořechové a silně ovocné chuti sevillských pomerančů. Dokončení: pomerančový, slabě kouřový, aromatický, hřejivý. Známka: 75 |
 | 13-ti letou (59,2%, Adelphi, sud 3783): Barva: zářivě zlatá. Aroma: sladké, sladové, ořechové, máslové. Tělo: střední, ale tělnaté. Chuť: smetanová, ořechová, chybí jí celistvost, ale je lahodná. Dokončení: lehké, čisté, ovocné, pomerančová kůra, rychlé. Známka: 75 |
 | Craigellachie 1982 (62,7%, Scott´s Selection, 1982/1997): Barva: prvosenky. Aroma: velmi čerstvé, čerstvé jablko, tráva, čistě kouřové. Tělo: smetanové. Chuť: čistá, čerstvé jablko, ovocná, ořechová, trávově kouřová. Dokončení: voňavé, čistě kouřové. Známka: 76 |
 | Craigellachie 1981 (43%, Signatory): Barva: bílé víno. Aroma: voňavé, slabě jablkové, trávové a voňavé kouřové. Tělo: olejové. Chuť: velmi olejová, obilného zrna, parfémová, mýdlová. Dokončení: květinové, opět čerstvé jablko. Známka: 75 |
Stručně některé další:
| Gordon & MacPhail 1982 (40%): byla krásně vyvážená, s výraznějším rašelinovým kouřem a mimořádně slabým náznakem sherry, známka 78 |
| Rare Malts 1973 (sudová síla, 22 letá): začíná chutí šrotovaného ječmene, přechází do fondánové, ořechové a arašídové karamelky, známka 77 |
| 19-ti letá (43%, Master of Malt): pevná a velmi ořechová, známka 76 |
Michael Jackson ve své knize (Whisky - Vše, co jste dosud nevěděli) hodnotí:
 | 14-ti letou (43%): Barva: Zlatá. Aroma: Náznak kouře. Zakulacená, pečené ovoce. Křupavý slad. Tělo: Střední. Olejnaté. Chuť: Zralá a tělnatá. Žvýkačka s měkkým ovocem a citrusovou kůrou. Dobrá sladová/dubová struktura. Dokončení: Vrací se kouř. |
Jim Murray ve své knize (Průvodce světem whisky) hodnotí:
| 14-ti letou: Její krása spočívá ve smetanové jemnosti a olejovitosti lepící se na jazyk, takže když odezní dlouhá chuť sladu, zůstane vám na patře nádherná kouřovitá příchuť. |
v knize Svět whisky hodnotí:
 | Craigellanchie 14letá 40%: Bohatá a aromatická s vůní ovocného koláče a dotykem kouře. V ústech působí delikátněji s dřevitým dokončením. |
 | Craigellanchie 13letá 46%: Čerstvá ovocná vůně s nepatrným pikantním prvkem rozškrtaných sirek a oříšků. Ve zpočátku olejovité a sladké chuti se postupně rozvinou pikantní tóny dřevěného uhlí. |
Recenze na whisky.nethar.cz:
Craigellachie 10 yo 2006 MMcK
Craigellachie 10 yo 2007 Mossburn
Craigellachie 10 yo 2008 WhB
Craigellachie 10 yo Provenance Winter
Craigellachie 11 yo 2006 LsD Hepburn's Choice
Craigellachie 11 yo WT
Craigellachie 13 yo
Craigellachie 14 yo 2002 SMWS 44.76
Craigellachie 15 yo 2003 ANHA
Craigellachie 17 yo
Craigellachie 17 yo 1995 MC
Craigellachie 19 yo
Craigellachie 23 yo
Craigellachie 8 yo 2006 Carn Mor
Craigellachie 8 yo 2008 MM
Craigellachie 8 yo Douglas Laing Premier Barrel Selection
Craigellachie 9 yo 2008 MC
Craigellachie 9 yo 2008 LsD Hepburn's Choice






text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 07.11.2020