značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

  tisk textu

Hell´s Series

Představujeme Vám novou řadu zcela nových unikátních produktů z edice Hell´s Series.
Pokud hledáte ten správný dárek pro pořádného muže nebo ženu, tak jste na správném místě. Množství je limitované, protože se jedná o exkluzivní série vyráběné ručně pouze v malém množství, nemůžeme tedy zaručit, že za pár dní budou ještě dostupné ke koupi. Každé plnění je unikátní, zakládáme si na jedinečnosti našich lahví a produktů. Vybíráme jen ty nejlepší sudy z nejlepších palíren. Skoro polovinu produkce si již předem zarezervovali známí znalci a sběratelé whisky a rumů z celého světa. Se začátkem prodeje očekáváme také zvýšený zájem ze strany ze strany vyhlášených barů a hotelů. Proto tedy svůj nákup zbytečně neodkládejte. Až se budou Vaši ohromení přátelé ptát, kde jste koupili toto skvělé pití, aby si ho mohli koupit také, tak budou mít smůlu a již bude beznadějně vyprodané. Naše produkty jsou jedinečné a vyjímečné stejně jako Vy.

Proč Hell´s Series? Protože je pekelně dobrá.

Hell´s Series

Hell´s Series

•  Hell´s Whisky

Po čertech dobrá whisky!

Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 40%Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 40%

Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 40%

Výborná Highland single malt whisky.

Vůně vřesového medu vám připomene skotská blata a přitom je whisky jemná. Obilná vůně připomene z čeho se whisky vyrábí a při jejím vychutnávání si připadáte jako byste seděli u krbu, za oknem se valila hustá mlha, přinášející všechny vůně skotské vysočiny a do toho v bezpečné vzdálenosti vyje Pes Baskervillský. Doporučujeme jako vynikající whisky k večernímu posezení.

Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 30 years old Sherry Cask Finish 40%Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 30 years old Sherry Cask Finish 40%

Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 30 years old Sherry Cask Finish 40%

Třicetiletá Highland single malt whisky, která dozrávala v sudech po sherry. Tak aby byl dostatek času pro vznik dokonalého spojení whisky, sherry a dřeva sudu.

Krásná ukázka, že čas dokáže vynikající whisky v dobře vybraném sudu změnit v dokonalou whisky. Je až neuvěřitelné, že za třicet let zrání v sudu si whisky vzala přesně to správné množství sherry a dřeva ze stěn sudu. Nemusíte se tak bát, že budete mít pocit, že pijete spíše sherry nebo, že whisky je až moc dřevitá. Byli jsme ohromeni krásně vyváženým tónem sherry, který nás provází od vůně až po dokončení.

Hell´s Series Single Malt Islay Peated Whisky 40%Hell´s Series Single Malt Islay Peated Whisky 40%

Hell´s Series Single Malt Islay Peated Whisky 40%

Výborná kouřová single malt whisky z Islay. Nesnažíme se o nejvyšší číslo ppm, naším cílem je nejvyšší kvalita a nejlepší chuť.

Lehký kouř a rašelina prostupují nosem k čichovým buňkám, které připravují chuťové buňky na skvělý zážitek z Islay. Dalo by se říci, zkapalnělá charakteristika Islay. Mezi tím vším se ozývají sladké a ovocné tóny, které umocňují a vyzdvyhují dokonalé zkloubení kouře a rašeliny.

Hell´s Series Single Malt Islay Whisky 30 years old Peated 40%Hell´s Series Single Malt Islay Whisky 30 years old Peated 40%

Hell´s Series Single Malt Islay Whisky 30 years old Peated 40%

Třicetiletá Islay single malt whisky, ve které se snoubí kouřovost, vyzrálost sudů a dokonalost stáří a vyzrálosti. Když skvělou whisky ještě vylepšíte.

Vaše čichové i chuťové buňky jsou po předchozí whisky naladěné na velmi vysoké očekávání a přesto je tato whisky nezklame. Speciální kombinace sudů, kdy navíc dozrávala ve speciálním sudu, kde předtím zrála unikátní směs Islay whisky, který jí dodal víc než ducha Islay.

•  Hell´s Rum

Po čertech dobrý rum!

Hell´s Series Ron Dominicano Premium Blended 40%Hell´s Series Ron Dominicano Premium Blended 40%

Skvělý karibský rum, od jednoho z nejlepších výrobců.

Krásná barva a svěží vůně dává najevo, že nás čeká opravdu výborný rum. Na patře je plný, bohatý, s tóny karamelek, s máslovou sladkostí, vanilkou, sušenými jablky, hruškami a kořením. Měkký závěr je doplněn smetanovými dozvuky.

•  Zero Hell´s Whisky

non-alkohol whisky!

I když si myslíte, že to není možné, tak se nám to povedlo. Základem ovšem není nějaká pofidérní výroba z umělých granulátů s hromadou éček, ale poctivá výroba podobná klasickým postupům. Ve spolupráci s master distillery nejlepších skotských palíren, sládky z pivovarů, kde již mají zkušenosti s nealkoholickými pivy, jsme dokázali skoro nemožné. Po zkušenostech s podobnými produkty jiných výrobců jsme museli větší část výzkumu správného postupu financovat sami, což ale přineslo výhodu, že jsme mohli mluvit do výsledného produktu. I když je naše whisky nealkoholická, tak zraje nejdříve v sudech, kde předtím zrála skutečná whisky a dozrává ještě v dalších sudech.
Při ochutnávce naslepo si znalci pochvalovali její chuť a komplexnost, kdy vůbec nebyl cítit negativní vliv alkoholu. Až následně jsme jim přiznali jakou whisky pili a jejich překvapení neznalo mezí.

Hell´s Series Zero Highland Whisky 0%Hell´s Series Zero Highland Whisky 0%

Hell´s Series Zero Highland Whisky 0%

Naší skvělou Zero Highland whisky si můžete dát i při pracovní schůzce a nemusíte brát ohled na zákaz pití alkoholu v práci nebo že za chvíli budete řídit.

Díky našemu postupu dozrávání nejdříve v sudech po whisky a následně v sudech po sherry budete mít při pití této whisky pocit, že sedíte u krbu na skotské vysočině a popíjete skvělou whisky.

Hell´s Series Zero Islay Peated Whisky 0%Hell´s Series Zero Islay Peated Whisky 0%

Hell´s Series Zero Islay Peated Whisky 0%

Zde se dá hovořit přímo o zázraku, kdy se nám povedla vyrobit nakouřená whisky s charakterem Islay ovšem bez alkoholu.

Opět byl použitý postup dozrávání nejdříve v sudech po whisky z Islay a to opět ve dvou různých. Velmi milým překvapením pro nás byly přibyvší tóny nemocnice.

•  Zero Hell´s Rum

non-alkohol rum!

Hell´s Series Zero Ron Dominicano Premium Blended 40%Hell´s Series Zero Ron Dominicano Premium Blended 40%

A stejně skvělý kousek se nám povedl i s rumem.

Stejně skvělý jako ten 40% rum. Ať se neopakuji přečtěte si výše.

=================

Možná si říkáte:

Nikde jsem je neviděl, ani v televizi, ani reklamu v časopisech a ty etikety jsou takové jednoduché.

Opravdu jste nás nikde takhle vidět nemohli. Těší nás Váš zájem o nás, když se na tím takto zamýšlíte. Máme pouze tým odborníků na whisky a rum. Nemáme marketingové specialisty, ani grafické studio, všichni tito lidé stojí peníze a náklady na ně by se musely promítnout v ceně našich produktů a to nechceme. I když jsou naše produkty jedinečné a exkluzívní, tak chceme aby byly dostupné znalcům a milovníkům tohoto pití. Navíc, tím že se jedná o limitované série, tak nechceme naše zákazníky zklamat, že ve chvíli, kdy se o našich produktech dozvědí z reklamy, budou již zcela vyprodané.

Nemají žádná ocenění ani zlaté medaile ze soutěží a různých odborných žebříčků.

Zlatá medaile dobrý produkt nedělá, ten dělají naši lidé a najdete ho v láhvi. Účast v těchto soutěžích stojí peníze a opět bysme tyto náklady museli promítnout do ceny láhve, což nechceme. Navíc bysme jim museli několik lahví poslat a o to méně by zbylo na Vás. A naši zákazníci jsou pro nás to nejdůležitější.

Víte o tom, že máte špatně napsaný apostrof?

Jsme rádi, že si naši budoucí zákazníci všímají detailů, určitě dokáží ocenit i jemné detaily chutí našich výrobků. Ano, víme o tom, není to chyba, je to záměr. Takové malé rebelantství, nenápadné se vymezení proti komerčním značkám, jako je třeba Ballantine's a podobným, určeným pro běžný mainstream. Spiklenectví, které nás spojuje. My víme, ale oni ne ;)

Proč není na etiketách uvedena palírna původu a stáří whisky?

Nechceme aby Váš dojem byl ovlivněný předem "desetiletou whisky z této palírny znám a ta mě nezaujala". Věřte tomu, že vybíráme jen ty nejlepší sudy a tak se lehce stane, že naše whisky je podstatně lepší než jejich stejně staré standardní plnění. Minimální stáří námi lahvované whisky je patnáct let a až na malé vyjímky ho neuvádíme. Neplánujeme zveřejnit přehled, které plnění bylo z které palírny, abychom nezkazili zážitek těm, kteří láhev ještě neotevřeli. Víme, že časem některá palírna neodolá a "omylem" se pochlubí, že určité naše oceňované plnění pochází zrovna od nich.

Nemáte ke stažení nějaké fotografie z výroby, palírny apod? Pro náš web, časopis, ..

Bohužel nemáme, přísné obchodní smlouvy oběma stranám zakazují zveřejňovat tyto informace.


Jak vidíte, snažíme se odpovídat a zveřejňovat odpovědi na otázky, které nám pokládáte.


Sám master blender, který naše skvělé produkty stvořil říká: "Uložil jsem si svoji láhev do trezoru pouze pro zvláštní příležitosti. Tohle je škoda pro běžné pití. Navíc tím, že se jedná o limitované edice, tak i já mám pouze jednu láhev a tu si budu šetřit."

na začátek stránky

Přeloženo do češtiny

Jak správně číst levou část stránky :)

Jj, je to zcela unikátní, způsobem výroby bohužel ne, ale na druhou stranu, tohle nikde jinde nekoupíte.
Je třeba vzbudit dostatečný dojem exkluzivity, jedinečnosti, velkého zájmu a malého počtu zbývajících kusů. Je třeba objednat hned, nejlépe bez přemýšlení. Potřebuju se toho rychle zbavit, aby to u mě náhodou nenašli. Trouba, který si to koupí stejně neví, jak chutná dobrá whisky. Ale protože nechce být za blba, tak se bude tvářit jak je vyjímečná a jak mu chutná. A protože to nikdo jiný nikdy předtím nepil, tak nemůže říct, že to chutná divně. To není divné, to je prostě charakteristický znak této whisky. Prd tomu rozumíte. Nejlépe ať to koupí jako dárek, tak nikdy to neochutnají a minimum obdarovaných je natolik přímých, aby řeklo darujícímu, že to bylo hnusné, takže to nakonec budou všichni chválit.

Proč Hell´s Series? Protože je to peklo.

Hell´s Series

Hell´s Series

•  Hell´s Whisky

Kterej čert mohl tohle vyrobit? To je snad za trest.

Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 40%Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 40%

Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 40%

Tak se to označí třeba jako Highland, tam se chuťově vejde nejvíc věcí :)

Aroma blendové, lehce alkoholové, vzhledem k tomu, že vím, jak to bylo vyráběné, tak bych řekl i překvapivě příjemné. Obilně sladké, jednoduché, celkem jemné. První dojem je lepší, než jsem čekal. Chuť teda totálně prázdná, naředěná, levně blendová. Čerstvě namíchané by to možná bylo o chloupek lepší, ale asi ne. Je to prázdné, ale pitelnější, než jsem čekal. Dokončení to taky nemá.

Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 30 years old Sherry Cask Finish 40%Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 30 years old Sherry Cask Finish 40%

Hell´s Series Single Malt Highland Whisky 30 years old Sherry Cask Finish 40%

Jo, třicet let. To tak, něco přes 30 dní a to jen proto, že jsem na to neměl čas. A ještě jsem pak musel odfiltrovat ty třísky ze sudu po sherry.

Jsem překvapen, základ stejný, co ta výše a ty štěpky po sherry tam jsou příjemně cítit. Aroma lehké sherry, dubový sud, obilná sladkost. Působí docela dobrým a jemný dojmem. Trochu to kazí alkoholové tóny, dávající aroma tomu lehkou ostrost. Voní to jako lepší blend. Chuť je opět prázdná, naředěná, jen chytla velmi lehké tóny toho dřeva a sherry. Opět to chutná jak levný blend, bez dokončení.

Hell´s Series Single Malt Islay Peated Whisky 40%Hell´s Series Single Malt Islay Peated Whisky 40%

Hell´s Series Single Malt Islay Peated Whisky 40%

Na esenci psali "Smoked" a fakt to bylo cítit na celou místnost. Odborníci přece milují Islay a komu to nechutná, tak tomu nerozumí :)

Teda ta esence byla cítit výrazněji, teď to spíše smrdí, jak instatní kouř zabalený v umělohmotném pytlíku, kdy načichnul hlavně tím obalem. Umělohmotný smrad. Chuť je stejně umělohmotně kouřová, plastelína. Je to tedy fuj. Možná den po "výrobě" by to nebylo tak hrozný, ale zkoušet to nehodlám.

Hell´s Series Single Malt Islay Whisky 30 years old Peated 40%Hell´s Series Single Malt Islay Whisky 30 years old Peated 40%

Hell´s Series Single Malt Islay Whisky 30 years old Peated 40%

To samé jak ta o kousek výše. 30 dní a něco a tentokrát jsem filtroval třísky ze sudu po whisky z Islay, ať to chytí ty správné tóny.

Ten umělohmotný kouřovo-rašelinný smrad zůstal, ale je trochu vylepšený o to, co dostal od dřevěných štěpek ze sudu z Islay. Ani on ale nezvládl přebít tu hrůzu pod tím. Chuť stejně špatná, jak ten smrad, jen je tam více cítit dřevo.

•  Hell´s Rum

Kterej čert mohl tohle vyrobit? To je snad za trest jak ta whisky.

Hell´s Series Ron Dominicano Premium Blended 40%Hell´s Series Ron Dominicano Premium Blended 40%

Na esenci psali, že prý rum. Ale barvu to má docela hezkou :)

Barva dobrá, ale ten smrad. To je vyvážená kombinace levné výčepní lihoviny a čistícího prostředku. Takový ten univerzální smrad panáku, který se vám vůbec nechce raději ani pít. Chuť je o něco lepší, sladká, dost umělá a pít bych to fakt nechtěl.

•  Zero Hell´s Whisky

non-alkohol whisky!

Zbyla nám esence a přece to nevylejem.
Voda z vodovodu je zadarmo.
Smíchat a promíchat - prostě klasický postup jako předtím. A nechat chvíli uležet.
Zkusím použít ještě ty třísky, co dělali "30letou whisky" a přidám pár nových.
Taky jsem zvědavej, jak to dopadne.
Jestli tohle dopadne, tak by to mohl být hodně dobrý kšeft a nemusel bych ani řešit celní sklady a kolky.

Ještě jsem tam mohl připsat BIO, ti jsou zvyklí, že to nemají dobrý a ještě za to platěj dvakrát víc. To není špatnej nápad, ale raději opatrně, aby mi místo inspekce nepřišla nějaká zelená nádhera a nebyl ten průšvih ještě větší.

Hell´s Series Zero Highland Whisky 0%Hell´s Series Zero Highland Whisky 0%

Hell´s Series Zero Highland Whisky 0%

Stejná esence jako u té Single Malt Highland Whisky a třísky z té "30leté".
Jen místo vodky je tam voda. O jedno písmenko méně, náklady podstatně nižší a prodejní cena stejná.

Aroma je takové umělohmotné, nepřirozené, nepříjemné. Plastelína. Vůbec to neláká k napití. Chuť je vodová, tam se neprojevila snad ani ta esence a ty dřevěné štěpky se vodě asi vůbec nelouhují.

Hell´s Series Zero Islay Peated Whisky 0%Hell´s Series Zero Islay Peated Whisky 0%

Hell´s Series Zero Islay Peated Whisky 0%

Stejná esence jako u té Single Malt Islay Peated Whisky a třísky z té "30leté".
Jen místo vodky je tam voda. O jedno písmenko méně, náklady podstatně nižší a prodejní cena stejná.

Smrdí to skoro stejně, jak ta s alkoholem. Dokonce tam cítím i závan nemocnice (pokud to ovšem není podvědomé varování - nepij to nebo tam skončíš). Chutná to jak špatně ochucená voda. Brrr.

•  Zero Hell´s Rum

non-alkohol rum!

Hell´s Series Zero Ron Dominicano Premium Blended 40%Hell´s Series Zero Ron Dominicano Premium Blended 40%

A stejně skvělý kousek se nám povedl i s rumem. Esence + voda máme tu nealko Rum.

S vodou ty esence nefungujou. Smrad umělý, umělá hmota a o ničem. Chuť - divně oslazená hnusná voda.

=========================

Možná si říkáte:

Nikde jsem je neviděl, ani v televizi ani reklamu v časopisech a ty etikety jsou takové jednoduché.

Umím jen zapnout počítač a pustit malování, tak po mně nechtějte nějaké náročné výtvory. A přece se nebudu s nikým dělit o zisk, to zvládnu nakreslit a nalepit sám. Ostatně v jednoduchosti je krása. Když udělám reklamu, tak se o mně dozví i ti co nechci a navíc je to drahý. A můžeme stavět reklamu na tom, že reklamu nemáme :) - Dobrý produkt nepotřebuje mít všude reklamu. Nejsme a nechceme být jen oblíbený produkt z reklamy. Nechceme, aby si někteří díky tomu dělali reklamu na nás. Tak bla bla bla a další reklamní kecy. A nechci nikde moc zbytečně rozdávat kontakty.

Nemají žádná ocenění ani zlaté medaile ze soutěží a různých odborných žebříčků.

Doufám, že to žádná odborná instituce do rukou nedostane. Zvláště pak Státní zemědělská a potravinářká inspekce a nebo celníci.
Ty druhý by mohli bejt v pohodě, je to dělaný z kolkované vodky a spíš by se tomu dalo říkat "koktejl".

Víte o tom, že máte špatně napsaný apostrof?

Tyhle chytráky fakt miluju. Všude byli, všechno znaj a každému musí radit. Já mám starou klávesnici a tam ještě jinej neni. Ne každej má ajphouna, kde si může vybírat z více apostrofů. Jsem rád, že mi kluci v hospodě poradili alespoň tenhle. Vypadá to tak víc skotsky. Furt lepší když se řeší apostrof, než otázky - která palírna, co jste za firmu, proč o vás nemůžu nic najít, atd.

Proč není na etiketách uvedena palírna původu a stáří whisky?

Tohle nikdy nezvládnu vyrobit znova stejně. Co to bude za whisky vymýšlím podle toho, jak to dopadlo. Když nevíte, jak to má chutnat, tak si nemůžete stěžovat, že to nechutná správně. Pokaždé můžu tvrdit, že se jedná o jinou palírnu.
Dělám single malt, protože se dá prodávat dráž než nějaké levné blendy. Unikátní Single Grain "Whisky" tu už někdo vyráběl, je potřeba se poučit z chyb ostatních.
A pak to tajemno a můžou zkusit najít "schovanou logiku" v číslech.

Nemáte ke stažení nějaké fotografie z výroby, palírny apod? Pro náš web, časopis, ..

Jestli si fakt myslíte, že to chcete vidět, tak tedy prosím. Najdete je o kousek níže.


Jděte do háje s těma dotazama. Mám na práci důležitější věci než odpovídat kdekomu na "zvídavé" otázky.


Sám ten patlal, který tuto hrůzu stvořil říká: "Láhev jsem hned někam schoval a raději zapomněl kam. Na řadu přijde až budu mít totální absťák a nebude tu nic jiného než tohle, Okena a Tullamorka. Až dojde okena, tak otevřu tohle."

1/12/20191/12/20192/1/20202/1/202011/1/2020

A rozloučíme se ukázkou z knihy Jak jsem vyhrál válku od Patricka Ryana

Když jsem tam vezl objednávku k narozeninám kapitána Tableta, dostal jsem pokyn, abych se obrátil na chvalně doporučenou palírnu jistého muže jménem Caesario, jehož podnik byl u řeky.
"Potřeboval bych," četl jsem ze seznamu, "dvacet litrů ginu, dvanáct litrů whisky a osm lahví brandy."
"Oukej, šéfe. Chcete to všecko dneska?"
"Ano. Musím se okamžitě vrátit."
"Moc líto, šéfe. Dám vám gin a whisky pronto, na to tata. Ale brandy můžu dát až zítra."
"Proč to?"
Omluvně zavrtěl hrbem.
"Gin, whisky ... dělám hnedka. Ale udělat brandy, to trvá dvacet čtyry hodina."
Požádal jsem ho, aby mi ukázal svou rychlopalírnu, a on mě zavedl do jakési kůlny. Pokud jsem viděl, všechno její zařízení se skládalo z pětihektolitrovéhp sudu denaturovaného lihu, láhve jalovcové třešti, z nádoby s páleným cukrem, z balíčku mletého zázvoru a z čarodějnické křivule s výtažky různých bylin. Zvedl láhev jalovcové třešti.
"Gin dělám pronto." Pak ukázal pálený cukr a zázvor. "Whisky dělám pronto... Ale brandy ne tak snadno. Brandy nutno vařit celou noc."

Jakákoli podobnost se skutečnými, žijícími či mrtvými osobami, jakoukoliv whisky, fungujícími či nefungujícími palírnami/výrobci je čistě náhodná, vyjma nejmenované české single grain "whisky" z roku 2011 a jmenované Tullamorky.
Při výrobě nezemřelo žádné zvíře, ani na žádném zvířeti nebyly tyto produkty testovány (obětoval jsem se sám).

Důležitý dodatek:
Jen pro jistotu, kdyby to náhodou někdo ještě stále nepochopil. Uvedené produkty opravdu nejsou k prodeji. Vznikly pouze pro potřebu tohoto článku. Jednak aby si lidi uvědomili, proč nakupovat v kvalitních obchodech, proč mohou být pochybně výhodné nákupy vlastně hodně nevýhodné a že falšování je strašně jednoduché bez potřeby většího vybavení. Druhak proto, že jsem byl zvědavý, jak může takováto "whisky" chutnat a zda to netušící člověk může lehce odhalit. Se prostě pouštím do kdejaké blbiny. A taky, že marketingové kecy, jsou jen kecy.

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 15.01.2020