značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» whisky

  tisk textu

WILD TURKEY

text zatím není k dispozici...

Wild Turkey 81 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 40,5%Wild Turkey 86,8 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 43,4%Wild Turkey 101 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 50,5%Wild Turkey 101 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 50,5%Wild Turkey 8-mi letá 101 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 50,5%Wild Turkey 13-ti letá Distiller´s Reserve Kentucky Straight Bourbon Whiskey 45,5%Wild Turkey Rare Breed Barrel 112,8 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 56,4%Wild Turkey Rare Breed Barrel 116,8 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 58,4%Wild Turkey Rye 81 Proof Kentucky Straight Rye Whiskey 40,5%Wild Turkey Rye 81 Proof Kentucky Straight Rye Whiskey 40,5%Wild Turkey Longbranch Kentucky Straight Bourbon Whiskey 43%

na začátek stránky

Charakteristiky

Michael Jackson ve své knize (Whisky - Vše, co jste dosud nevěděli) hodnotí:

obrázek není k dispoziciWild Turkey 101 (50,5%):
Barva: Hluboká jantarová.
Aroma: Vanilka a karamel, broskve, peprné koření a kůže.
Tělo: Plné, robustní, těžké.
Chuť: Silné bourbonové příchuti, dobře vyvážené: vanilka, koření, dub a ovoce.
Dokončení: Opálený dub a ovoce.
obrázek není k dispoziciWild Turkey Rare Breed (54,2%):
Barva: Hluboká jantarová.
Aroma: Pestré, ovocné, květinové, kořeněné a ořechové.
Tělo: Plné, bohaté.
Chuť: Velká, hladká, bohatá s tóny máty peprné a citrusů, tabáku a vanilky.
Dokončení: Doznívá; toast, koření.

Jim Murray ve své knize (Průvodce světem whisky) hodnotí:

Wild Turkey Rare Breed (známá také jako 1855 Reserve) (50,5%):
Opět příchuť dubu, medu, kukuřice a žita. To všechno propojeno způsobem, jímž komplexnost dosahuje nových výšin. Všestranná dokonalost.
Wild Turkey Rye (4 letá, 50,5%):
Je to pozoruhodný nápoj, který na vás ze sklenice přímo vyskočí. Poznávací znamení Wild Turkey, medový charakter, mu dovává neobyčejnou hloubku a v závěru dokonce ucítíme i náznak zázvorové příchuti.
Standardní Wild Turkey s hnědou nálepkou (4 letá 43,5%) je příliš mladá a drží se nepříjemně na patře. Kvalita značky Wild Turkeyv86,8 může poněkud kolísat. Značka Wild Turkey 101 se vyznačuje neskutečně bohatou medovitostí a značky Wild Turkey Traditional (8-mi letá 50,5%) a Wild Turkey Kentucky Legend (8-mi letá, 50,5%) těží z kombinace whiskey různého stáří, z nichž jsou smíchány. Když dospějete ke Wild Turkey Kentucky Spirit (8-mi letá, single barrel, 50,5%) dojde vám s plnou silou, že právě ochutnáváte skutečně velkolepou whiskey. Pak je tu ještě Wild Turkey 12-ti letá (50,5%), zároveň delikátní a komplexní, v jejímž aroma lze rozeznat příchuť čerstvě oloupaného pomeranče, akáciového medu, hrozinek, melasy, žita a mnoha dalších složek.

Ian Buxton ve své knize (101 Whisky: Škola degustace pro každého) hodnotí:

obrázek není k dispoziciWild Turkey Rare Breed:
Barva: Teplá červená až jantarová.
Aroma: Zpočátku velmi silné, pak bobulové ovoce, vanilka a karamel.
Chuť: Karamel, kukuřice, lékořice, citrusové tóny a čerstvá červená jablka.
Dokončení: Vysoce komplexní a vrstvené, se závěrečnou jiskrou.

Ulrike Lowis ve své knize (Whisky - Historie, Výroba, Značky) hodnotí:

Wild Turkey Rare Breed 54,1%Wild Turkey Rare Breed 54,1%:
Aroma: Jarní květiny, pomeranče, černý pepř.
Chuť: Med, pomeranče, vanilka, máta, tabák.
Dokončení: Dlouhé, teplé, oříškové, jemné pepřové tóny.

Recenze na whisky.nethar.cz:

Wild Turkey 81 Proof

Wild Turkey 101 Proof

Wild Turkey Kentucky Legend

Wild Turkey Rare Breed

Etiketa Wild Turkey 86,8 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 43,4%Etiketa Wild Turkey 101 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 50,5%Etiketa Wild Turkey Rare Breed Barrel 116,8 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey 58,4%Etiketa Wild Turkey Rye 81 Proof Kentucky Straight Rye Whiskey 40,5%Etiketa Wild Turkey Rye 81 Proof Kentucky Straight Rye Whiskey 40,5%Etiketa Wild Turkey Longbranch Kentucky Straight Bourbon Whiskey 43%

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 28.09.2019